Urtemos
Ingredienser
8 store kartofler
1/3 selleri
2 små søde kartofler
2 små porre
75 g. Smør
Ca. 1 dl. Fløde
1 tsk. Salt
8 kværn peber
Kartofler skrælles og deles. Selleri og sød kartofler skrælles og deles i store klodser.
Kommes i en gryde og dækkes med koldt vand UDEN salt og koges op.
Koger i ca. 25 min. Ved svag varme.
Porrerne deles på langs, skylles grundigt og snittes i tynde strimler på tværs af fibrene og tilsættes i gryden og koger med i ca. 10 min. Til de og de andre grøntsager er helt møre.
Vandes hældes fra og kartofler/grønt moses let sammen.
Smør, fløde, salt og peber tilsættes og mosen piskes blød og glat med en elpisker.
Serveres til eksempelvis simregryde.
Andre rodfrugter kan bruges i stedet for de her anvendte. En fin måde at få sneget lidt mere grønt i maden og man kan sagtens bruge rodfrugter, som har mistet lidt af sin spændstighed og derved undgå madspild.