Skarp slaw med pulled beef

4 Personer

Ingredienser

Pulled beef

1 kg. Okse tykkam eller bryst


1/2 tsk. Stødt koriander


1/2 tsk. Stødt spidskommen


1/2 tsk. Sød paprika


1/2 tsk. Stødt lakridsrod


1/2 tsk. Kakao


1/2 tsk. Løgpulver


1 tsk. Salt


10 kværn peber


Skal af en halv citron


1,5 dl. Æblecidereddike


 

Skarp slaw


1/2 stk. Spidskål


1 bdt. Radiser


3 stk. Små rødbeder


5 cm. Peberrod (el. En bøtte revet)


1 bk. Karse


2 dl. Creme fraiche 48 % el. 38 %


1/2 stk. Citron, saft og skal


Havsalt


Peber


Honning


Pulled beef;
Krydderierne blandes og gnides omhyggeligt ind i stegen, det er fint hvis stegen kan trække nogle timer i køleskabet med krydderierne.
Stegen lægges derefter i en stegeso og sammen med citronskal og æbleeddiken.
Steger under låg ved 140 grader i 5 timer til den er mør.
Derefter rives kødet i strimler.
Væden skummes for fedt, fedtet kasseres.
Kødstrimlerne vendes rundt med størstedelen af væden, evt. al væden til ønskede konsistens.

Slaw;
Spidskål snittes fint.
Rødbeder skrælles og skæres i tynde strimler.
Radiser soigneres og skæres i tynde skiver.
Peberroden skrælles og rives.
Creme fraiche blandes med salt, peber, citronsaft, lidt honning og fintrevet citronskal.
Grøntsagerne blandes i dressingen. Hold evt. Igen med peberroden og tilsæt efter smag da styrken kan variere meget.
Anret lunt kød og Slaw i en god bolle og drys med klippet karse.