Skarp slaw med pulled beef
4 Personer
Ingredienser
Pulled beef
1 kg. Okse tykkam eller bryst
1/2 tsk. Stødt koriander
1/2 tsk. Stødt spidskommen
1/2 tsk. Sød paprika
1/2 tsk. Stødt lakridsrod
1/2 tsk. Kakao
1/2 tsk. Løgpulver
1 tsk. Salt
10 kværn peber
Skal af en halv citron
1,5 dl. Æblecidereddike
Skarp slaw
1/2 stk. Spidskål
1 bdt. Radiser
3 stk. Små rødbeder
5 cm. Peberrod (el. En bøtte revet)
1 bk. Karse
2 dl. Creme fraiche 48 % el. 38 %
1/2 stk. Citron, saft og skal
Havsalt
Peber
Honning
Pulled beef;
Krydderierne blandes og gnides omhyggeligt ind i stegen, det er fint hvis stegen kan trække nogle timer i køleskabet med krydderierne.
Stegen lægges derefter i en stegeso og sammen med citronskal og æbleeddiken.
Steger under låg ved 140 grader i 5 timer til den er mør.
Derefter rives kødet i strimler.
Væden skummes for fedt, fedtet kasseres.
Kødstrimlerne vendes rundt med størstedelen af væden, evt. al væden til ønskede konsistens.
Slaw;
Spidskål snittes fint.
Rødbeder skrælles og skæres i tynde strimler.
Radiser soigneres og skæres i tynde skiver.
Peberroden skrælles og rives.
Creme fraiche blandes med salt, peber, citronsaft, lidt honning og fintrevet citronskal.
Grøntsagerne blandes i dressingen. Hold evt. Igen med peberroden og tilsæt efter smag da styrken kan variere meget.
Anret lunt kød og Slaw i en god bolle og drys med klippet karse.