Simregryde

6 Personer

Ingredienser

150 g. Tørsaltet bacon


1 kg. Oksetykkam


2 store løg


2 fed hvidløg


Evt. 2-3 spsk. Olie


6 stk. Gulerødder


1 stk. Knoldselleri


2 stk. Laurbærblade


1/2 tsk. Røget paprika


1 tsk. Sød paprika


1 Kvist rosmarin el. 3/4 tsk. Tørret


12 kværn peber


4 dl. Vand


2 spsk. Tomat puré


200 g. Hakkede flåede tomater


1 tsk. Havsalt


2 dl. Creme Fraiche 38%


Løg pilles og skæres i fine tern.
Hvidløg pilles og deles, kimen fjernes og hvidløget skæres i tynde skiver.
Bacon skæres i tern og brunes af i en gryde ved middel varme, løg og hvidløg tilsættes efter ca. 3 min og steger med til de er klare og det hele tages derefter op af gryden.
Kødet skæres i tern og brunes af i baconfedtet tilsæt evt. Lidt olie an på hvor meget fedt der er tilbage fra Baconen.
Krydderier tilsættes og vendes rundt med kødet.
Tilsæt derefter løg, hvidløg, bacon, tomatpuré, hakkede tomater og vand og lad det koge op.
Lad simre ved lavt blus i ca. 1 time.
Skræl gulerødder og knoldselleri og skær det i tern.
Kom grøntsagerne i gryden og lad det simre i yderligere 10 min.
Tag gryden af varmen og montér creme fraichen i saucen.
Smag til med salt og peber.
Server med urtemos, ris, quinoa, sorghum el. Lignende.