Rabarber clafoutis med streusel

4 personer

Ingredienser

Streusel:


200 g mel


125 g smør


125 g sukker


Clafoutis:


400 g rabarber ( i små stykker)


2 hele æg + 1 æggeblomme


2 dl mælk


50 g mel


50 g sukker


1 suppe ske cremefraiche  38 %


1 vaniljestang  ( kernerne skrabes ud)

Streusel:

Den kolde smør skæres i terninger og æltes sammen i hånden med mel og sukker.

Bages på bagepapir i ovnen ved 170 grader til den har en gylden farve.

Clafoutis:

Smør en tærteform eller 4 små forme og de drysses med mel.

Mælk, æggene , æggeblommen, sukker og vanilje røres sammen og tilsæt mel og cremefraiche.

Derefter tilsættes  rabarberstykkerne.

Det hele røres rundt og fyldes i formene og bages i ovnen i ca 35 min ved 180 grader.

Massen skal føles fast.

 

Clafoutis køles af, den kan også fryses lidt.

Derefter tages den ud af formene og drysses med streusel og kan serveres

Med hindbær eller jordbærcoulis.