Rabarber clafoutis med streusel
4 personer
Ingredienser
Streusel:
200 g mel
125 g smør
125 g sukker
Clafoutis:
400 g rabarber ( i små stykker)
2 hele æg + 1 æggeblomme
2 dl mælk
50 g mel
50 g sukker
1 suppe ske cremefraiche 38 %
1 vaniljestang ( kernerne skrabes ud)
Streusel:
Den kolde smør skæres i terninger og æltes sammen i hånden med mel og sukker.
Bages på bagepapir i ovnen ved 170 grader til den har en gylden farve.
Clafoutis:
Smør en tærteform eller 4 små forme og de drysses med mel.
Mælk, æggene , æggeblommen, sukker og vanilje røres sammen og tilsæt mel og cremefraiche.
Derefter tilsættes rabarberstykkerne.
Det hele røres rundt og fyldes i formene og bages i ovnen i ca 35 min ved 180 grader.
Massen skal føles fast.
Clafoutis køles af, den kan også fryses lidt.
Derefter tages den ud af formene og drysses med streusel og kan serveres
Med hindbær eller jordbærcoulis.