Hønsesalat
Ingredienser
2 stk. Tilberedte Kyllingelår el. Bryst
1 stk. Æble
1 stk. Bladselleri stængel
1 stk. Mild chili, her er brugt en gul.
1/2 glas saltede kapers
2 spsk. Med top Creme fraiche 18 %
1 spsk. Med top mayonnaise
1/2 tsk. Madras Karry
1/2 tsk. Salt
6 kværn sort peber
1/2 Lime, saften herfra.
1/2 bundt fintsnittet purløg
40 g. Ristede pistacie nødder
20 g. Smør
4 skiver godt rugbrød
Kyllingen plukkes eller skæres i mundrette stykker.
Æble og bladselleri skæres i små tern.
Kapers skylles omhyggeligt fri for salt og hakkes groft.
Karry, salt, peber og limesaft blades sammen i en skål.
Herefter blandes creme fraiche 18 % og mayonnaise i.
Til sidst vendes kylling, æble, bladselleri og kapers i og smages til.
Rugbrød ristes på begge sider i smør på en pande.
Kyllingesalaten anrettes ovenpå det let afkølede rugbrød og der drysses med fintsnittet purløg og ristede pistacie nødder.
(Her anvendt en rest kylling fra dagen før, for at mindste madspild og give rester nyt liv.
Et rugbrød, som er blevet lidt kedeligt, bliver lækkert igen ved at blive ristet, gerne i smør)