Esther og Johan Ruijter

Lidt om Esther og Johan Ruijter, Lundsgaarde

I det sønderjyske nord for Tønder, og syd for Løgumkloster, ligger Lundsgaarde. Her bor Esther og Johan Ruijter sammen med deres 3 børn. De forlod Holland i foråret 2022, for at starte et helt nyt liv i Danmark som økologisk mælkeproducent. 1. marts overtog de Lundsgaarde, og blev leverandør til Naturmælk. Der er stolte økologiske traditioner på Lundsgaarde, som har været drevet økologisk i over 30 år, og der er blevet indvejet økologisk mælk fra gården i alle årene. Esther og Johan kommer med masser af erfaring.  Johan voksede op på sine forældres mælkeproduktion, og inden de kom til Danmark, drev Esther og Johan et økologisk fåremejeri sammen. Nu har de overtaget 200 Holstein køer og 200 ha. jord, og er fulde af gå på mod.

”I Holland har vi arbejdet økologisk på vores fåremejeri siden 2015. Vi har bevidst valgt denne måde at arbejde på. Vi er overbeviste om, at det er bedre for mennesker og natur. Vi er overbeviste om, at økologi er fremtiden. Derfor har vi bevidst valgt en økologisk mælkeproduktion i Danmark. Den måde, vi arbejder på, passer perfekt til os. På den måde håber vi, at kunne bidrage til en bedre natur og miljø.”

Der er et skift i folks bevidsthed om økologisk mad. Heldigvis bliver flere og flere overbeviste om, at det er bedre for miljøet og klimaet at købe økologiske produkter. Hvis nogen er skeptiske over for økologi, forklarer vi gerne forskellene mellem konventionel og økologisk produktion og håber, at nogen kan træffe et mere bevidst valg i fremtiden.

Esther og Johan er stolte af deres smukke virksomhed med sunde køer og god mælkeproduktion. Men også at være en del af Naturmælk, et lille andelsmejeri med egne mejeriprodukter. ”Intet er smukkere end stolt kunne sige, at vores egen mælk bruges i de lækre produkter fra Naturmælk!” fortæller Esther.

De er først for nylig flyttet til deres Lundsgaarde-gård, så de tænker stadig på, hvilke økologiske initiativer de kan tilføje til deres gård. Der har gennem tiderne været mange indsatser på gården i forhold til bl.a. biodiversitet og naturplaner.

Målet med vores virksomhed er at producere mælk på en smuk og naturlig måde, hvorfor vores køers sundhed kommer i første række.

Skyr og græsk yoghurt er vores favorit. Lækker som en start på dagen eller som en dessert.

Vi nyder at være en del af et lille kooperativ af mælkeleverandører. Det betyder, at du ikke bare er et nummer på listen, men også har mere personlig kontakt, og der er plads til at blive inddraget.

Ellehusvej 2, Lundsgårde
6240 Løgumkloster