TOVE OG TORBEN ELLEGÅRD:

“Ellegaard”

Lidt uden for Horne ved Varde ligger Ellegård som drives med 140 jerseykøer ægteparret Torben og Tove. Tove og Torben har drevet landbruget siden 1986, hvor deres datter Heidi også blev født. I 1988 fik de Morten og i 1992 Karina. I 1995 lagde de om til økologi og blev i 2002 leverandører til Naturmælk. Tove står hovedsagelig for dyrene og Torben for mark, maskiner og reparationer. “Vi avler efter sunde køer, der også kan give noget mælk af god og sund kvalitet. Mælkens kvalitet betyder meget for os.” 

I 2021 lagde Tove og Torben om fra sortbrogede malkekøer til jerseykøer “Jeg havde altid drømt om at få jerseykøer og så valgte vi at hvis vi skulle nå det skulle det til at være. Grunden til at jeg gerne har villet have jerseykøer er fordi de er så flotte og ser gladere ud.” udtaler Tove

“Inden for de sidste par år har vi plantet 4 brede læbælter til vildt og insekter og så har vi gravet 2 nye vandhuller som især er godt for fugleliv og padder”

“Vi tror på, at landbrug hører til i Danmark, og at den måde vi producerer fødevare på, er vi sikre på er bedre end mange andre. Derudover tror vi på, at det er de små landbrug, som skal eksisterer fremfor med store landbrug, fordi med store landbrug kommer store marker og dyreliv på disse er meget minimalt.” 

På gården står der også en vindmølle, som giver strøm til blandt andet de robotter, som malker køerne.

Tove udtaler “Jeg får altid græsk yoghurt til morgenmad og Torben får altid enten appelsin eller jordbæryoughurt. Men jeg vil nok sige, at favoritten må være Kong Bars osten”

Hindsigvej 4, Horne
6800 Varde