Appelsinpandekager med egen coulis
4 personer
Ingredienser
Pandekager:
135 g hvedemel
30 g sukker
225 g sødmælk fra Naturmælk
2 æg
50 g brunet usaltet smør fra Naturmælk
1 tsk skralden fra en økologisk appelsin
1 tsk vanilje
Appelsincreme:
5 stk blodappelsiner
150 g smør
250 g sukker
3 æg
3 husblas
Appelsin coulis
Saft af 2 blodappelsiner
50 g rørsukker
1 vaniljestang
60 g smør
Fremgangsmåde – pandekager
Smørret brunes af på panden og køles af.
Derefter kommes sødmælk, æg, sukker vaniljemarv og den revne appelsin skrald op i en skål og det piskes med en elpisker.
Sigt hvedemel overi massen og pisk til det er en ens masse.
Der må ikke være klumper i. Det brune smør røres i.
Pandekagerne bages nu på en god varm pande med en smule smør.
Fremgansmåde – Appelsinscreme
Husblas lægges i koldt vand.
Appelsinsaft, æg og sukker koges op og der piskes godt imens det koger.
Gryden tages af varmen og smørret piskes i og tilsidst kommes den vredne husblas i.
Det kommes på køl til massen har sat sig ved servering piskes det med en elpisker.
Appelsin coulis
Der laves en lys karamel med rørsukker.
Tilsæt appelsinsaft og vanilje.
Koges lidt ned og tilsidst monteres med koldt smør
Pandekagerne anrettes på tallerken med creme og saucen rundt om.
Kan eventuelt karameliseres med rør sukker med en gasbrænder.
Opskrift af Christian Bind, fra Restaurant Bind, Sønderhav www.restaurantbind.dk