JOHANNE OG SØREN DEGN CLAUSEN

”Trøjborg Hovedgård”

Om gården:
Johanne og Søren bor på Trøjborg Hovedgård, som er en gammel Herregård, med en lang historie. De har 6 børn, som til dels er fløjet fra reden. Johanne er udearbejdende som lærer. Tilsammen drives 320 hektar med kløvergræs, majs, korn, kartofler og gulerødder. Der dyrkes i alt ca. 50 hektar med kartofler og gulerødder.

Johanne og Søren købte Trøjborg i 1992 med nogle tomme og forfaldne gamle avlsbygninger som stod til nedrivning. Men de valgte at lade dem stå og sætte dem i stand efterhånden. Ladebygningen er sat rigtig flot i stand og den bruges til udlejning til arrangementer, festlokale m.m. og der holdes årligt et stort, flot julemarked hver weekend i advent. I 1993 blev der bygget en ny kostald til 140 sortbrogede køer og omlægningen til økologisk drift startede i 1994.

Hvorfor leverer vi til Naturmælk?

Jeg kan godt lide at mejeriet styres på generalforsamlingsformen, hvor alle leverandører er med i stedet for en selskabsform, hvor få topfolk styrer mejeriet.

Fremtidige planer

Gården tilbyder bondegårdsferie og det er der planer om at udvide. Derudover vil de gerne kunne tilbyde salg af produkter direkte fra gården.

Hvad er vi særligt stolte af?

“At vi har fået alt det gamle sat i stand”

I Syd og Sønderjylland ligger de 30 økologiske familiegårde, der ejer Naturmælk. Familiegårdene med de tilsammen ca.3500 køer drives meget forskelligt; således er 5 gårde biodynamisk drevet, andre 3 gårde har udelukkende jerseykøer, og 4 gårde drives med hø-fodring året rundt.

Disse forskellige driftsformer giver grobund for et meget varieret sortiment af fødevarer fra vores mejeri.

Trøjborgvej 21 Visby
6261 Bredebro