crème brulée og rabarber kompot
Ingredienser
Crème Brulée:
1/2 liter fløde fra Naturmælk
5 æggeblommer
100 gr. sukker
1 vanille stang
lidt jordbær
Rabarber kompot med flødeskum:
2 rabarber strænger
50 gr. sukker
2 jordbær
200 ml fløde fra Naturmælk
Pandekage med appelsinsmør:
1/2 liter let-, eller minimælk fra Naturmælk
5 æg
100 gr. sukker
125 gr. smør
125 gr. mel
3 spsk. appelsinmarmelade
20 ml. vand
100 gr. smør
Crème Brulée
Pisk æggeblommer sammen med sukker og tilsæt vanille og fløde. Hæld massen i glas og bag i 35 min. ved 100ºC.
Sæt dem på køl og læg jordbær på. Drys med lidt flourmelis.
Rabarber kompot med flødeskum
Skræl rabarberen, skær dem i små stykker. Drys sukker på jordbær og rabarber. Kom det hele i en gryde og kog ved svag varme indtil man får en lækker kompot.
Pisk fløden til flødeskum og tilsæt sukker. Sprøjt flødeskum oven på rabarberkompotten.
Pandekage med appelsinsmør
Pisk sukker, æg og mel sammen og tilsæt varm smør og mælk.
Bag pandekagen på en varm pande.
Blend appelsinmarmelade og vand indtil konsistensen er som sirup.
Hæld siruppen i en gryde eller pande og varm det op. Tilsæt smør i små tern under piskning.
Varm pandekagen i ovnen og hæld appelsinsaucen over pandekagen.
Anret desserten på en tallerken.
Udarbejdet af Nicolas Vahe www.nicolasvahe.dk