crème brulée og rabarber kompot

Ingredienser

Crème Brulée:


1/2 liter fløde fra Naturmælk


5 æggeblommer


100 gr. sukker


1 vanille stang


lidt jordbær


Rabarber kompot med flødeskum:


2 rabarber strænger


50 gr. sukker


2 jordbær


200 ml fløde fra Naturmælk


Pandekage med appelsinsmør:


1/2 liter let-, eller minimælk fra Naturmælk


5 æg


100 gr. sukker


125 gr. smør


125 gr. mel


3 spsk. appelsinmarmelade


20 ml. vand


100 gr. smør

 
Crème Brulée
 
Pisk æggeblommer sammen med sukker og tilsæt vanille og fløde. Hæld massen i glas og bag i 35 min. ved 100ºC.
Sæt dem på køl og læg jordbær på. Drys med lidt flourmelis.
 
Rabarber kompot med flødeskum
 
Skræl rabarberen, skær dem i små stykker. Drys sukker på jordbær og rabarber. Kom det hele i en gryde og kog ved svag varme indtil man får en lækker kompot.
Pisk fløden til flødeskum og tilsæt sukker. Sprøjt flødeskum oven på rabarberkompotten.
 
Pandekage med appelsinsmør
 
Pisk sukker, æg og mel sammen og tilsæt varm smør og mælk.
Bag pandekagen på en varm pande.
Blend appelsinmarmelade og vand indtil konsistensen er som sirup.
Hæld siruppen i en gryde eller pande og varm det op. Tilsæt smør i små tern under piskning.
Varm pandekagen i ovnen og hæld appelsinsaucen over pandekagen.
Anret desserten på en tallerken.
 
Udarbejdet af Nicolas Vahe www.nicolasvahe.dk