Bagt ananas med vanilje og sorbet
4 personer
Ingredienser
Ananas
250 g sukker til karamel
1 dl mørk rom
6 dl vand
100 g bananer i skiver
6 skiver ingefær
3 vaniljestænger
1 hel skrællet ananas
ABC sorbet:
250 g vand
100 g sukker
100 g lyngelè eller glukosesirup
1 stk lime
500 g ABC kultur
Sukkeret kommes i en gryde og smeltes til karamel.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser og til sidst
den hele skrællede ananas.
Gryden sættes i ovnen ved 160 grader i 2 timer.
Sættes på køl natten over.
Vand, sukker og lyngelè/glukosesirup, og lime koges op.
Det køles ned.
Når det er koldt blandes sirup og ABC kulturen.
Den færdige masse kommes op i en ismaskine og køres til sorbet.
Anretning
Ananas skærres i tynde skiver ligesom til carpaccio.
De tynde skiver ananas lægges på en tallerken med lidt af den
kolde lage og til sidst en kugle sorbet ovenpå
Opskrift af Christian Bind, fra Restaurant Bind, Sønderhav www.restaurantbind.dk