Æblegratin med vaniljeis
4 personer
Ingredienser
4 æbler i terninger
50 g rørsukker
50 g smør
1 skrabet vaniljestang
Lidt rosiner eller tørret abrikos
Lidt hakket ingefær
Vaniljeis:
½ L mælk
250 g fløde
180 g sukker
2 flækkede vaniljestænger
100 g æggeblommer
60 g æggehvider
Gratineret masse:
50 g blød smør
200g sukker
1 æg
70 g mandel mel
Æblerne steges i smør og tilsæt resten af ingredienserne, når
Æblerne er møre fyldes de i små forme eller skåle.
Blødt smør piskes med sukker tilsæt æg og mandel mel og det sættes på køl i 2 timer.
Mælk, fløde, sukker, vanilje koges op og køles ned en time.
Tilsæt derefter æg og det det varmes op igen og nu skal der røres i det hele tiden indtil
Man trækker en fast streg på grydeskeen.
Massen køles af og køres derefter i ismaskinen.
Gratineringsmassen fordeles på æblerne og gratineres i en varm ovn eller under grill.
Serveres med vaniljeis og eventuelt lidt ahorn sirup.
Opskrift af Christian Bind, fra Restaurant Bind, Sønderhav www.restaurantbind.dk