Grønkålsmuffins med bacon
Ca. 250g
Ingredienser
250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål
1 løg
125 g bacon, evt. fra kalkun
1 spsk olivenolie
½ spsk frisk rosmarin
50 g smør
3 æg
2 dl mælk
200 g mel
2 dl mælk
2 tsk bagepulver
2 tsk salt
½ tsk peber
2 dl mælk
20 g ost
Olie
Tænd ovnen på 200o.
Pil løget og hak det fint. Skær baconskiverne i tynde strimler. Rist løg og bacon på panden i olie i 5 minutter. Tilsæt den optøede grønkål, rosmarin, salt og peber. Sluk for varmen, tilsæt smørret og lad det smelte i kålblandingen. Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen med mælk, sigt mel og bagepulver i og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt grønkålsblandingen i og fordel dejen i muffinsforme. Drys med ost på toppen og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter.
Serveringsforslag
Forret
Lune grønkålsmuffins med ristet bacon samt dressing til hvidvinsdampede rødspættefileter rullet om grønne asparges.
Hovedret
Lune grønkålsmuffins med ristet bacon til salat eller tørret skinke.
Vegetarret
Undlad bacon server med salat.
Madpakke/skovtur
Grønkålsmuffins til rugbrødsstave og gulerødder.