Bagt ananas med vanilje og sorbet
4 personer
Ingredienser
250 g sukker til karamel
1 dl mørk rom
6 dl vand
100 g bananer i skiver
6 skiver ingefær
3 vaniljestænger
1 hel skrællet ananas
ABC sorbet:
250 g vand
100 g sukker
100 g lyngelè eller glukosesirup
1 stk lime
500 g ABC kultur
Sukkeret kommes i en gryde og smeltes til karamel.
Tilsæt alle de øvrige ingredienser og til sidst
den hele skrællede ananas.
Gryden sættes i ovnen ved 160 grader i 2 timer.
Sættes på køl natten over.
Vand, sukker og lyngelè/glukosesirup, og lime koges op.
Det køles ned.
Når det er koldt blandes sirup og ABC kulturen.
Den færdige masse kommes op i en ismaskine og køres til sorbet.
Anretning
Ananas skærres i tynde skiver ligesom til carpaccio.
De tynde skiver ananas lægges på en tallerken med lidt af den
kolde lage og til sidst en kugle sorbet ovenpå