Bagt ananas med vanilje og sorbet

4 personer

Ingredienser

250 g sukker til karamel


1 dl mørk rom


6 dl vand


100 g bananer i skiver


6 skiver ingefær


3 vaniljestænger


1 hel skrællet ananas


ABC sorbet:


250 g vand


100 g sukker


100 g lyngelè eller glukosesirup


1 stk lime


500 g ABC kultur

Sukkeret kommes i en gryde og smeltes til karamel.

Tilsæt alle de øvrige ingredienser og til sidst

den hele skrællede ananas.

Gryden sættes i ovnen ved 160 grader i 2 timer.

Sættes på køl natten over.

Vand, sukker og lyngelè/glukosesirup, og lime koges op.

Det køles ned.

Når det er koldt blandes sirup og ABC kulturen.

Den færdige masse kommes op i en ismaskine og køres til sorbet.

Anretning

Ananas skærres i tynde skiver ligesom til carpaccio.

De tynde skiver ananas lægges på en tallerken med lidt af den

kolde lage og til sidst en kugle sorbet ovenpå