Appelsinpandekager med egen coulis

4 personer

Ingredienser

Pandekager:


135 g hvedemel


30 g sukker


225 g sødmælk fra Naturmælk


2 æg


50 g brunet usaltet smør fra Naturmælk


1 tsk skralden  fra en økologisk appelsin


1 tsk vanilje


Appelsincreme:


5 stk blodappelsiner


150 g smør


250 g sukker


3 husblas


Appelsin coulis:


Saft af 2 blodappelsiner


50 g rørsukker


1 vaniljestang


60 g smør

Fremgangsmåde – pandekager:

Smørret brunes af på panden og køles af.

Derefter kommes sødmælk, æg, sukker vaniljemarv og den revne appelsin skrald op i en skål og det piskes med en elpisker.

Sigt hvedemel overi massen og pisk til det er en ens masse.

Der må ikke være klumper i. Det brune smør røres i.

Pandekagerne bages nu på en god varm pande med en smule smør.

 

Fremgansmåde – Appelsinscreme:

Husblas lægges i koldt vand.

Appelsinsaft, æg og sukker koges op og der piskes godt imens det koger.

Gryden tages af varmen og smørret piskes i og tilsidst kommes den vredne husblas i.

Det kommes på køl til massen har sat sig ved servering piskes det med en elpisker.

 

Appelsin coulis:

Der laves en lys karamel med rørsukker.

Tilsæt appelsinsaft og vanilje.

Koges lidt ned og tilsidst monteres med koldt smør

 

Pandekagerne anrettes  på tallerken med creme og saucen rundt om.

Kan eventuelt karameliseres med rør sukker med en gasbrænder.