Tandoori kylling

4 Personer

Ingredienser

1 hel kylling

 


2 dl. Yoghurt naturel

 


1 stk. Citron, saften heraf

 


1/2 dl. Olie

 


3 stk. Fintrevet hvidløg

 


2 tsk. Friskrevet ingefær

 


2 spsk. Tomatpuré

 


2 tsk. Knust spidskommen

 


1 tsk. Stødt koriander

 


2 tsk. Sød paprika

 


2 tsk. Stødt gurkemeje

 


1 tsk. Stødt kardemomme

 


1 tsk. Stødt Kanel

 


1/2 tsk. Stødt muskat nød

 


2 tsk. Salt

 


15 kværn sort peber

 


 
Kyllingen rengøres og soigneres.
Krydderierne måles af og blandes sammen med yoghurt, citronsaft, olivenolie og tomatpure.
Marinaden gnides grundigt ind i kyllingen også gerne lidt ind i kyllingen, så den får smag indefra også.
Kyllingen trække med marinaden i mindst 2 timer eller gerne fra aftenen den skal tilberedes.
Den marinerede kylling lægges i i et ovnfast fad med al marinaden i og steges i ca. 40 minutter ved 175 grader ved varmluft.
 
Hvis man har stegeso eller Römertopf, der er stor nok til en hel kylling, kan man med fordel stege kyllingen i den i ca. 3 timer ved 130 grader, for et mere autentisk resultat.
 
Kyllingen trancheres i 8 dele, bryst og lår skæres af og deles hver i 2 dele.