Rå rosenkålssalat med valnødder & ingefær

Forret til 4 personer

Ingredienser

½ kg rosenkål


75 gr. valnødder


Dressing:


1 spsk. mørk muscovadorørsukker eller farin


1 spsk. fintrevet ingefær


evt. strejf af chiliflager


2 spsk. rødvinseddike (god kvalitet)


2 spsk. koldpresset jordnøddeolie eller olivenolie


havsalt


friskkværnet sort peber

Skær den nederste del af rosenkålen af. Fjern eventuelle misfarvede blade. Vask rosenkålen, og skær dem i meget tynde skiver (de kan ikke blive for tynde). Varm en pande op, tilsæt valnødder, og rist forsigtigt indtil de tager imod farve, men ikke er brændte på kroppen. Afkøl. Hak valnødderne i grove stykker, og sæt til side.
 
Dressingen: Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål. Krydr generøst med havsalt og friskkværnet sort peber.
 
Vend rosenkålen med dressingen, og lad den stå i stuetemperatur i mindst en time. Lige inden salaten skal spises, vendes den med valnødderne.
 
Salaten er glimrende ved siden af fed and, ribbenssteg eller under et stykke pandestegt fisk. Man kunne sagtens tilsætte tørrede frugter som f.eks. figner, korender, sultaner og dadler. Nøjagtig som fintrevet appelsin- og pomeransskal ville give variation.
 
 
Udarbejdet af Kille Enna www.killeenna.com