Grønkålspandekager

Ca. 8 Stk.

Ingredienser

250 g kogt, hakket grønkål fra Sønderjydsk Kål


3 æg


4 dl mælk


150 g hvedemel


1/4 – 1/2 tsk stødt spidskommen


1 tsk salt


1/2 tsk peber


smør

Fremgangsmåde:
 
Slå æggene ud i en skål og pisk dem med mælk, sigtet hvedemel, spidskommen, salt og peber. Vend den optøede grønkål i dejen. Smelt lidt smør på panden, kom et par skefulde dej på og bred dem ud på panden med en palet. Bag pandekagerne i 1-2 minutter på hver side.
 
 
Serveringsforslag:
 
Grønkålspandekager kan anvendes til både forret, hoverret, buffet og madpakke. Det kommer helt an på, hvad der kommes i. Grønkålspandekager med kødsauce, kylling i karrysauce, salat, stuvet fiskeret eller som forret med cremefraiche dressing, laks, parmaskinke eller bresaola.
 
Opskrift udarbejdet af Sønderjydsk Kål, se mange flere på http://www.soenderjydsk-kaal.dk/da/index.php?id=26