Bagt ananas med vanilje og sorbet

4 personer

Ingredienser

Ananas


250 g sukker til karamel


1 dl mørk rom


6 dl vand


100 g bananer i skiver


6 skiver ingefær


3 vaniljestænger


1 hel skrællet ananas


ABC sorbet:


250 g vand


100 g sukker


100 g lyngelè eller glukosesirup


1 stk lime


500 g ABC kultur

Sukkeret kommes i en gryde og smeltes til karamel.
 
Tilsæt alle de øvrige ingredienser  og til sidst
 
den hele skrællede ananas.
 
Gryden sættes i ovnen ved 160 grader i 2 timer.
 
Sættes på køl natten over.
 
Vand, sukker og lyngelè/glukosesirup, og lime koges op.
 
Det køles ned.
 
Når det er koldt blandes  sirup og ABC kulturen.
 
Den færdige masse kommes op i en ismaskine og køres til sorbet.
 
 
 
Anretning
 
Ananas skærres i tynde skiver ligesom til carpaccio.
 
De tynde skiver ananas lægges på en tallerken med lidt af den
 
kolde lage og til sidst en kugle sorbet ovenpå
 
 
Opskrift af Christian Bind, fra Restaurant Bind, Sønderhav www.restaurantbind.dk