Æblemost med lakrids & krydderier
Giver ca. 2 liter
Ingredienser
2 liter ufiltreret æblesaft
tynde, brede strimler skal af 2 appelsiner
20 gr. tynde skiver ingefær med skind
1 stk. ægte Sri Lanka-kanelstang, brækket i stykker
12 stk. nelliker
10 gr. skåret lakridsrod
8 stk. kardemommekapsler
En god ufiltreret æblemost har rigelig af naturlig sødme og en flot pløret farve. Her er der overhovedet ikke brug for ekstra sukker. Jo mere æblerne presses, jo mere sur og vandet bliver den, og farven mere klar. Lakridsen giver fedme og sødme til denne yndlingsdrik.
Kom alle ingredienserne op i en gryde, og bring væsken i kog. Sæt farten ned, og lad det simre ved svag varme i 20 minutter under låg. Træk gryden væk fra varmen. Lad den evt. trække natten over i stuetemperatur for mere smag. Sigt saften, og varm den forsigtigt op igen.
Man kan sagtens genbruge krydderierne en ekstra gang. Smagen er
anderledes, men bestemt noget værd.
Udarbejdet af Kille Enna www.killeenna.com