Æblegratin med vaniljeis

4 personer

Ingredienser

4 æbler i terninger


50 g rørsukker


50 g smør


1 skrabet vaniljestang


Lidt rosiner eller tørret abrikos


Lidt hakket ingefær


Vaniljeis:


½ L mælk


250 g fløde


180 g sukker


2 flækkede vaniljestænger


100 g æggeblommer


60 g æggehvider


Gratineret masse:


50 g blød smør


200g sukker


1 æg


 
70 g mandel mel
Æblerne steges i smør og tilsæt resten af ingredienserne, når
 
Æblerne er møre fyldes de i små forme eller skåle.
 
Blødt smør piskes med sukker tilsæt æg og mandel mel og det sættes på køl i 2 timer.
 
Mælk, fløde, sukker, vanilje koges op og køles ned en time.
 
Tilsæt derefter æg og det  det varmes op igen og nu skal der røres i det hele tiden indtil
 
Man trækker en fast streg på grydeskeen.
 
Massen køles af og køres derefter i ismaskinen.
 
Gratineringsmassen fordeles på æblerne og gratineres i en varm ovn eller under grill.
 
Serveres med vaniljeis og eventuelt lidt ahorn sirup.
 
Opskrift af Christian Bind, fra Restaurant Bind, Sønderhav www.restaurantbind.dk