ØKODAG 2019

ØKODAG ER KØERNES FORÅRSFEST – Søndag d. 14 april 2019

Mange danskere tager hvert år hele familien med på landet en søndag i april. Her er vi fælles om at lukke de økologiske køer på græs for første gang efter en lang vinter i stalden. Højdepunktet er kl. 12.00, hvor de økologiske landmand åbner stalddørene til de forårskåde køer. Under stor tiljublen af de mange tilskuere, løber, hopper og danser køerne ud under åben himmel på de forårsgrønne græsmarker.

Økodag er ikke alene køernes forårsfest. Over årene er det også blevet danskernes forårsfest. Økodag er Danmarks største nationale økologiske event, som tiltrækker mere end 200.000 danskere.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue, Aabenraa:

Aabenraa Dyrskueplads

d. 24. & 25. maj 2019

Et væld af oplevelser 

Publikum på Det Sønderjyske Fællesdyrskue kan se frem til mange oplevelser af varierende art. Dyrskuet er altid klar med forskellige arrangementer og konkurrencer samt udstillere der er klar til at besvare alle jeres spørgsmål.

Dyrskuet indeholder noget for alle, lige meget om det er den professionelle landmand eller folk uden kendskab til landbruget.

 

Kultur- og Gourmetfestival Aabenraa

Storetorv, Aabenraa

Juni 2019

En rigtig gourmet og kultur weekend

Streetfood – Det store telt på Storetorv

Streetfood – 15 Restauranter disker op med små lækre gourmetretter som sælges for 30,- kr. pr. ret. Kvaliteten er høj og der er retter for enhver smag. Der er mulighed for at tilkøbe retter ved indgang.

Du har to timer at spise i, hvorefter pladsen skal frigives til de næste spisegæster. – Der er mulighed for, at stille sig op i baren, eller ved de runde stå borde.  

Lørdag Område Nord Aabenraa gågade
Kl. 10.00 – kl. 15.00
Masser af boder i gaden – Smagsprøver, nyheder og gode tilbud fra lokale og større danske producenter.

 

Aabenraa bjergmarathon

Aabenraa Bjergmarathon afholdes den 22. juni 2019

Her er der Naturmælk kakaomælk, når løberne kommer over målstregen.

Bjergløb kan tiltrække løbere, fordi ruterne er krævende. Men de kan også skræmme løbere væk – af samme grund. I Aabenraa er tingene gået op i en højere enhed. Aabenraa Bjergmarathon byder på både hårde bakker – og tusinder af deltagere.Aabenraa Bjergmarathon er blevet afviklet siden årtusindskiftet og ruten er karakteriseret af få, men lange stigninger. Stigningerne, hvoraf den skrappeste ligger på Hjarupvej, er placeret på fire sløjfer, som alle har udgangspunkt i Aabenraa by. Maratonløberne skal løbe alle fire sløjfer, mens dem, der løber kortere distancer, kan nøjes med en eller to sløjfer.

Men trods den spændende rute er det ikke dén, der gør Aabenraa Bjergmarathon til noget enestående. Løbets unikke styrke er, at der år efter år er så mange løbere, der deltager i det. Deltagerantallet ligger på ca. 3500, og det er altså lidt af en bedrift, når man tager i betragtning, hvor mange andre løb der findes rundt omkring – løb, hvis ruter oftest er noget nemmere at overkomme.

Ruten består af flere kuperede sløjfer, der alle har udgangspunkt i Aabenraa by. På maratondistancen møder man fem store bakker (50-75 højdemeter pr. stk.). Løbet er traditionelt blandt de danske motionsløb, der tiltrækker allerflest deltagere.

kulinarisk sydfyn

Svendborg

Juni 2019

Hvert år i juni er Svendborg vært for Kulinarisk Sydfyn, et fødevaremarked der fylder hele midtbyen. Der er masser af smagsprøver og engagerede udstillere, der gerne fortæller historien

N-Bar på Roskilde festival

Cocktail Bar d.3.-8. juli 2019

For andet år I træk håber vi på at Naturmælk får sin helt egen bar på Roskilde Festival, ses vi på N-Bar til en mælke cocktail (med alkohol eller uden)…. Du finder os i Art Zone, mellem Orange scene og Arena.

Smag, smil og gummistøvler

Krusmølle, Aabenraa,

August 2019, fra kl. 10-17.

Det er altid en fornøjelse at stå på græsplænen og se ned på lokale producenter der livligt snakker og diskutere med alle jer glade gæster. Regn eller sol, I møder altid op med et nysgerrigt sind. Vi glæder os til at se jer.

Husk passende tøj, da det er et udendørs marked.

Aktiviteter:

  • Udstilling med lokale fødevareproducenter.
  • Workshops – vær selv med.
  • Gummistøvlekast

… og meget mere!

Høstfest hos naturmælk

Naturmælk, Gerrebækvej 24, Tinglev

Lørdag d.31 august 2019,   kl. 11 – 16

Traditionen tro afholdes der den 1. lørdag i september Høstfest for hele familien på Naturmælk i Tinglev, Sønderjylland. Her er der denne dag et væld af aktiviteter, MGP stjerner, der står for den musiske del og oplevelser for alle sanser. 

ØKODAG – Slip køerne fri:

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Aabenraa Gourmet Festival

Aabenraa Bjergmarathon

Roskilde Festival : 

Smag, smil og gummistøvler: 

Høstfest hos Naturmælk: